Slachtoffer-emancipatie

Stichting Zijweg vindt het van belang dat slachtoffers voor zichzelf opkomen. Stichting Zijweg is van mening dat slachtoffers van partnergeweld en hun kinderen sterker (empowered) kunnen worden door:

• hen van gedegen informatie te voorzien.

• hen (indirect) invloed te laten uitoefenen op het beleid wat betreft hun eigen situatie en die van hun lotgenoten

• hen te wijzen op hun rechten, zoals op schadevergoedingen

• hen door te verwijzen naar ervaren professionals waar de problematiek serieus wordt genomen

• hen zelfvertrouwen te geven

• hen te laten merken dat zij er niet alleen voorstaan, maar steun kunnen krijgen van onze ambassadrices of elkaar

• hen te laten merken dat ze veel zelf kunnen

• hen voor de belangen van de eigen doelgroep op laten te komen

• met elkaar het taboe te doorbreken

• af en toe afstand van de situatie te laten nemen door leuke activiteiten

Ben je zelf slachtoffer van partnergeweld of stalking door je (ex)partner en wil je zaken aankaarten waar jij tegen aangelopen bent? Heb je zelf ideeën over hoe het beter kan?

Of heb je zelf ideeën over hoe slachtoffers beter voor zichzelf op kunnen komen? Meld dit dan via het contactformulier of geef je op als ambassadeur.