De strijd van een moeder om tot een goede omgang met de vader van haar kinderen te komen

In 2008 ben ik letterlijk gevlucht voor o.a. jarenlang huiselijk geweld. Een nieuw veilig bestaan en leven opbouwen met mijn kids zonder geweld. Helaas ook na de scheiding bleef het geweld en bedreiging doorgaan. Hiervoor is de dader ook veroordeeld.

Ook in zijn volgende relatie was het geweld terugkerend zelfs tegen puberende kinderen. De doodsbedreigingen bleven doorgaan in bijzijn van professionals. De kinderen die stelselmatig overstuur thuis kwamen met verhalen dat vechtgenoot weer huiselijk geweld heeft gepleegd. En heb afgelopen 1,5 jr. meerdere malen het politiebureau van binnen gezien om

te doen en gesprekken te voeren.

De professionals (lees jeugdzorg) hebben al die jaren geweigerd de feiten mee te nemen in risicotaxaties en hebben nooit met de kinderen zelf gesproken.

Ik slaap gemiddeld maar 3 u. Per nacht om de kids op te vangen van hun trauma's/ nachtmerries met bijbehorende loyaliteitsconflicten.

Letterlijk ben ik door hen (lees jeugdzorg) bedreigd stelselmatig dat ik geen 'valse beschuldigingen' mocht uiten anders zouden de kinderen uit huis geplaatst worden. Ik heb de afgelopen 7 jaar veel andere problematiek overwonnen die de scheiding meebracht en gevochten om de kids toch met de andere ouder verantwoord en veilig contact te laten hebben. Ik ben van mening dat een kind recht heeft op beide ouders in hun leven.

De jongste dochter heeft begin dit jaar zelf de beslissing genomen geen enkel contact meer met andere ouder te hebben door de trauma's die ze heeft opgelopen. Oudste dochter zit in een groot loyaliteitsconflict en is daarnaast bang voor de reactie wanneer zij er iets van zegt zoals haar zusje wel uitspreekt, die heeft nog wel wekelijks contact en ziet de andere ouder.

De afgelopen periode heb ik de conclusie moeten trekken dat ik gefaald heb mede door grote tegenwerking van jeugdzorg. Ik heb gehuild en geschreeuwd omdat ik een beslissing moest nemen die grote gevolgen heeft voor ons allemaal en ik deze beslissing nooit heb willen nemen maar nu een keuze moet maken. Afgelopen weken ben ik intensief bezig geweest met mijn huidige advocaat om verschillende verzoeken/procedures op te stellen en in te dienen. Nu is gisteren definitief het doek gevallen en is er geen weg meer terug. De jarenlange hoop dat het ten goede zou veranderen vervlogen. Gisteren is het verzoek tot eenhoofdig gezag en stopzetten omgang ingediend bij de rechtbank. Zodat de kinderen (en ik ook) aan traumaverwerking kunnen gaan beginnen in alle rust en tijd die we nodig hebben hiervoor. Ik ben verdrietig omdat ik deze beslissing tot verzoek moet nemen.

Als mijn kinderen richting volwassen leeftijd bereiken zouden ze het dan kunnen zien dat ik deze beslissing moest nemen? Zouden ze het begrijpen of zullen ze boos zijn? Wel voel ik mij moedig dat ik na zoveel jaren deze stap durfde te nemen om deze hartverscheurende beslissing. Wel zal de bedreigingen als je mij de kinderen afpakt dan zullen de kinderen geen vader en geen moeder meer hebben tot uitvoering gebracht worden als reactie wanneer de rechtbank dit besluit en toewijst.

Ik zal alert moeten blijven, maar ben niet van plan om onder te duiken. Ik wil leven op een normale manier en wil niet vluchten voor iemand nog een keer. Ik wil alle andere ouders hierbij oproepen om wanneer je gaat scheiden de belangen van je kinderen en het recht op beide ouders hoogtij te laten vieren. Niet je eigen belangen en wraakgevoelens voor de andere ouders voorop stellen. En uitdrukkelijk niet aan ouderverstoting te doen. In deze strijd zijn enkel alleen maar verliezers.


Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts