Gepaste dankbaarheid

July 21, 2012

Over de schrijfster van dit blog Jackie is vrijwilligster bij Stichting Zijweg. Ze is bezig met het opzetten van een zelfhulp krachtgroep voor slachtoffers van partnergeweld in Zuid Holland Zuid.Ze is 47 jaar, jong gehuwd en moeder van twee volwassen dochters die geboren zijn in een gezin vol huiselijk geweld. Ze is oma van drie heerlijke kleinkinderen. Na een tussentijdse relatie kreeg ze wéér een relatie vol huiselijk geweld. Ze werkte als consulent, trainer, re-integratie –en lifecoach en docent inburgering. Door alle spanningen thuis raakte ze soms banen kwijt. Aan het einde van haar laatste relatie deed ze aangifte en werd dakloos. Nu woont ze alleen. Ze is nog herstellende van PTTS, maar vooral bezig met het opbouwen van een gelukkige toekomst.De noodkreet door de telefoon van mijn volwassen dochter was duidelijk. Nú was het punt bereikt waarop ze niet verder kon met haar vriend. Ik besloot mijn interventie te bieden, ten behoeve van de rust voor mijn kleinkinderen. Als betrokken mams en oma was ik nog nooit zo snel van A naar B gereisd met de fiets en de trein én dat op een zondag waarop veel NS vertragingen waren. Mijn schoonzoon probeerde me zonder succes telefonisch tegen te houden omdat hij bang was voor de consequenties.Gemengde gevoelens, als ik terugkijk op die zondagmiddag ben ik trots op mezelf echter met gemengde gevoelens. Resultaat van mijn kalme interventie was inzicht voor het stel, het ging zó niet langer en hij vertrok met alle goede voornemens. Het moeilijkste was het moment waarop mijn dochter vertelde hoe ze plots voor zich zag, hoe ik door haar vader door de kamer gesmeten werd toen haar datzelfde overkwam. Die ervaringen met haar vader, nu meer dan 18 jaar geleden, gaf voor haar de doorslag. Ze besefte zich plots hoe haar eigen kinderen de dupe zouden worden, net als zij. Dat was het niet waard, dat mocht niet gebeuren.Mijn dochters zijn volwassen, enerzijds betekent dat loslaten maar anderzijds weet ik als slachtoffer dat mijn kinderen ook altijd de sporen met zich mee dragen. Het is nog steeds nazorg, zelfs na al die jaren. Eindelijk kan ik ze een goed voorbeeld geven en zie ik daar de resultaten van, de lessen die we leerden zijn hard, de herhalingen harder maar de resultaten zijn positiever. Daar ben ik op gepaste wijze dankbaar voor.

Tags:

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!