Links 

Belangrijke telefoonnummers

 

Alarmnummer politie: 112                               Algemeen politienummer:  0900-8844

Slachtofferhulp Nederland: 0900-0101 (van 9 -17 uur)  Je kan ook het  contactformulier invullen  en dan word je teruggebeld.

 

Veilig Thuis:  0800-2000   (gratis en 24/7  bereikbaar)

Meld Misdaad Anoniem:  0800-7000   (ook voor huiselijk geweld)

Lotgenotenorganisaties

SafetyNed gelooft in veilig online voor hulpverleners en cliënten.

Een samenwerking tussen de vier grote vrouwenopvangorganisaties - safetyNed. Een programma om digitale veiligheid van slachtoffers van huiselijk geweld te verbeteren en de vaardigheden van betrokken professionals te vergroten.

1 / 1

Please reload

1 / 1

Please reload

Slachtofferhulp voor volwassenen

Overige hulpverlening

Vrouwenopvang

Elke conflictscheiding (ook wel vechtscheiding genoemd) is uniek. Wel zijn er een aantal gemeenschappelijke kenmerken waaraan je een conflictscheiding kunt herkennen. Deze zijn:

  • Terugkerende destructieve communicatiepatronen, zoals: ontkenning en in de tegenaanval gaan, snelle escalatie van conflicten, elkaar negeren, aanhoudende boosheid en wantrouwen

  • Bij een (of bij beide) ouder(s) is sprake van kenmerken van een psychische of een persoonlijkheidsstoornis

  • Beschuldigingen en/of daadwerkelijk sprake van: partnergeweld, kindermishandeling/verwaarlozing (emotioneel, fysiek, seksueel), oudervervreemding.

lees verder 

Wij, als medewerkers van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel (KJRW), weten alles over jouw rechten en plichten en luisteren graag naar jouw verhaal. We helpen jou met het opkomen voor jouw rechten en kunnen je ook helpen met het schrijven van een brief aan bijvoorbeeld jouw werkgever, jouw ouders of de rechter. Deze hulp is gratis en alles wat je ons vertelt blijft geheim.

Om jou meer bewust te maken van wat wij doen geven wij ook voorlichtingen, debatten en mootcourts op scholen. Klik op het kopje KJRW’s om te zien welke vestiging bij jou in de buurt zit en hoe je er mee in contact komt.

1 / 1

Please reload

Binnenkort zullen we hier de adressen van de vrouwenopvang in Nederland plaatsen.

Tot die tijd: klik hier voor een overzicht per provincie.

 

We noemen alvast de vrouwenopvang waar Stichting Zijweg contact mee heeft:

 

1 / 1

Please reload